SIERADENKADO - Gouden en zilveren bedels
SIERADEN KADO - SHOP                                                   HomeContact  |  Bestellen en betalen  |  Winkelwagentje  |  OP=OP  
Goud   |  Zilver   |  Ashangers  |   Bedels  |  Hondjes  |  Speciale sieraden  |  Bioregulator   |  Medaillons |   SOS-Talisman  
Menu 
Home
Goud
Zilver
Bedels Nieuw
Hondjes
Speciale sieraden
Pandora-style
Bioregulator
Titanium sieraden
Sieradenboek
Communicatie
Contact
Favoriet
E-mail
Nieuwsbrief
Print deze pagina
Sieradenkistje met juwelen voor iedere schat
Klanteninfo
Betalen
Wat is titanium
Veel gestelde vragen
Leveringsvoorwaarden
Maatinformatie
Sieraden winkelDisclaimer
Privacy
Links
Help

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meest gestelde vragen over betalen en bestellen

U kunt straks als volgt betalen:
1) door de orderbevestiging uit te printen waarna U het bedrag kunt overmaken.
Tevens krijgt u een bevestiging per email toegestuurd.
2) betaling via PayPal
3) betaling met iDeal

Voor de afhandeling van uw bestelling hebben wij enige gegevens nodig. Deze gegevens worden opgeslagen in een beveiligde database. Ze worden niet aan derden verstrekt of gebruikt voor commerciële doeleinden.

Hoe weet ik dat mijn bestelling verzonden is?
Heb je je persoonlijke gegevens en bestelling ingevuld klik dan op stap 4 'bestelling verzenden'. Je ontvangt je de boodschap "Hartelijk dank voor je bestelling", plus een overzicht van wat je besteld hebt. Als je je e-mail adres hebt achtergelaten, ontvang je binnen enkele ogenblikken een orderbevestiging in je mailbox.

Ik wil nog een artikel toevoegen maar ik heb mijn bestelling al verzonden.
Maak een nieuwe bestelling aan, vul je persoonlijke gegevens in en verzend opnieuw. Bestel je op dezelfde dag, dan hoef je slechts eenmaal portokosten te betalen.

 
Nikkelallergie

Wat is het?
Nikkel allergie is een van de meest voorkomende vormen van 'contactallergie'. Mensen met een nikkel allergie ontwikkelen na (langdurig) huidcontact met nikkel rode jeukende huidafwijkingen. Nikkel is een niet-edel metaal dat zeer veel wordt toegepast in allerlei metalen voorwerpen (zie overzicht).

Wie krijgt het?
Nikkel allergie komt meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Het kan zich op elke leeftijd ontwikkelen. Wanneer eenmaal een nikkelallergie tot ontwikkeling is gekomen blijft deze vele jaren tot levenslang bestaan.

Hoe ontstaat het?
Na (meestal langdurig) huidcontact met nikkel kan het lichaam 'gesensitiseerd' worden voor nikkel. Dat wil zeggen dat witte bloedcellen geprogrammeerd worden om bij contact met nikkel te reageren met een ontsteking van de huid. Meestal moet elk vervolgcontact vrij langdurig zijn voordat de ontstekingsreactie optreedt. Het beetpakken van een nikkelen deurknop bijvoorbeeld geeft meestal geen aanleiding tot een reactie, maar het dragen van nikkelen sieraden op de huid weer wel.

Hoe wordt nikkel allergie vastgesteld?
De dermatoloog kan d.m.v. allergietesten op de huid een nikkel allergie vaststellen. Meestal worden tegelijkertijd ook andere mogelijke allergieveroorzakers mee getest. De stoffen worden met speciale pleisters gedurende 48 uur op de huid aangebracht. Vervolgens worden de plakkers eraf gehaald en wordt beoordeeld of er sprake is van een reactie op de huid. Dit wordt 24 uur na het verwijderen van de pleisters nog eens herhaald. Wanneer een rode plek is ontstaan ter plekke van de geteste stof, is er sprake van een 'contactallergie'.

Hoe ziet het eruit?
Een allergie op sieraden, drukknopen of BH-sluitingen is meestal snel te herkennen omdat deze objecten vaak een 'afdruk' van jeukend eczeem op de huid achterlaten, vaak met een meer uitgebreide rode rand eromheen. Bij mensen die beroepsmatig veel met nikkel in aanraking komen kan er ook een uitgebreid handeczeem ontstaan.
Bekend is dat mensen met een nikkelallergie heel vaak ook langdurige hand (en soms -voet) eczemen hebben, ook al lijkt er geen sprake te zijn van langdurig direct nikkel-op-huid contact. Meestal is er sprake van kleine, met helder vocht gevulde blaasjes aan de handpalmen en zijkanten van de vingers. Deze blaasjes drogen in en dan ontstaan vaak harde schilfers en kloven.

Hoe voorkom ik eczeem door nikkel?
Wanneer eenmaal een nikkelallergie is vastgesteld is het verstandig om contact met nikkelen voorwerpen te vermijden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat nikkel in zoveel objecten in de dagelijkse leefomgeving is verwerkt. Het vermijden van sieraden is wel goed te realiseren. Het is goed om te weten dat zilveren en gouden sieraden vaak ook sporen nikkel bevatten. Meestal geldt: hoe hoger de kwaliteit van de sieraden, hoe kleiner de kans op nikkelbijmenging.
Ook geldt: hoe intensiever het contact met de huid hoe groter de kans op problemen. Voorbeelden van intensief contact zijn piercings, oorknopjes en horloges.
Denk ook aan minder voor de handliggende nikkelcontacten zoals broekknopen (een hemd tussen knoop en huid beschermt onvoldoende) of een sleutelbos in de broekzak...(zie ook overzicht).

Behandeling van contactallergisch eczeem.
Meestal is het voldoende de bron van de nikkel te verwijderen. Het eczeem en de jeuk kunnen versneld verdwijnen wanneer een corticosteroïde ('hormoon')-zalf gedurende enkele dagen op de door nikkel veroorzaakte eczeemplekken wordt aangebracht. Wanneer er sprake is van een ernstig eczeem dat gepaard gaat met vorming van blaren (meestal aan de handen) kan de arts ook zalven voorschrijven om de blaren eerst in te laten drogen. Zie ook: dyshidrotisch handeczeem.

Nikkel in de voeding.
Ernstig eczeem aan de handen (en/of voeten) wordt vrij vaak gezien bij patiënten met nikkel allergie. Er zijn onderzoekers die een relatie leggen tussen deze vorm van handeczeem en nikkel in het dieet. Heel harde bewijzen voor deze veronderstelling zijn er nog niet. Overigens is het onmogelijk om nikkel geheel uit het dieet te weren omdat het in vrijwel alle voedingsmiddelen aanwezig is. Sommige voedingsmiddelen bevatten relatief veel nikkel zoals voedsel uit blik en chocola. Het volgen van een nikkelarm dieet leidt slechts bij uitzondering tot een verbetering van het eczeem.

Waar wordt nikkel in verwerkt?
Sieraden:

piercings, ringen, kettingen, sluitingen van sieraden, horloges en horlogebandjes. Sieraden met een laag goudgehalte (minder dan 12 karaat) en witgoud bevatten relatief veel nikkel.
Kleding:
BH-sluitingen, haarspelden, (druk)knopen, brilmonturen, ritssluitingen etc.
Thuis:
Deurknoppen, scharen, breipennen, stofzuigerstang, sleutels, sleutelhangers, gereedschap etc.
Roestvrijstaal bevat meestal te weinig nikkel om problemen te veroorzaken.
Muntgeld:
Zilverkleurige munten (in binnen- en buitenland) zijn meestal van nikkel gemaakt. Euromunten (1 en 2 euro) hebben een relatief hoog nikkelgehalte.
Behalve mensen die beroepshalve veel met munten te maken hebben (kassa!) zijn de contacten vaak te kort om problemen te geven. Losse munten in de broekzak kunnen wel een probleem geven! Voor meer informatie over allergieën,
bezoek de startpagina van allergie. Onze titanium producten zijn allergie-proof. Zij zijn nikkelvrij.

Alternatieven voor voorwerpen met nikkel

Aandachtspunt

Alternatieven

(Goedkope) sieraden

Sieraden zonder nikkel TITANIUM
(bijvoorbeeld van goud of speciaal nikkelvrij metaal)

Beschermhulsjes voor oorbellen (te koop bij warenhuizen en juweliers)

Metalen broekknopen

Knopen van kunststof

Gespen en ritssluitingen

Vervangen door kunststof gespen/ritssluitingen

Lapje stof of leer achter de gesp

Roestvrij stalen (RVS) pannen en aluminium pannen

Gebruik pannenlappen of ovenwanten

Glazen pannen (bijvoorbeeld 'pyroflam' van het merk Pyrex) of emaille pannen

Kunststof/glazen/aardewerken/porselein magnetron- en ovenschalen

RVS, vernikkeld en aluminium bestek

Kunststof bestek

Mes met een handvat dat geheel van kunststof is

RVS, vernikkeld en aluminium Keukengerei

Houten keukengerei

Kunststof keukengerei (geschikt voor antiaanbaklaag)

Metalen kantoorspullen

Kunststof pennen

Gecoate paperclips

Nietmachine/perforator met kunststof greep

Metalen (koek)trommel

Kunststof koektrommel

Glazen/porseleinen voorraadpot

Brilmonturen

Kunststof monturen of monturen van nikkelvrij metaal

  bron: www.huidinfo.nl    

 

Styling

Welk materiaal?
Voor een goede keuze van sieraden is het belangrijk om eerst af te vragen van welk materiaal je houdt. Goud, zilver, platina, kralen, plastic: de materialen zijn talrijk. De keuze van materiaal hangt sterk af van wat bij je kleding past. Je kunt ook zelf je sieraden maken. Zie ons item "Zelf sieraden maken" met
Art Clay. Zoek je bijvoorbeeld een speciaal sieraad in een bepaalde kleur, neem dan eens een kijkje bij onze Pandora bedels. De hype van 2006. Hier vind je de prachtigste kralen. Je kan de kralen helemaal naar jouw wensen tot een armband of ketting maken.

Goud of zilver?
Kies je voor edelmetaal dan dien je te bepalen welke bij je past. Ben je een zilver of een goudtype. Een en ander heeft met de kleur van je huid en haar te maken. Doorgaans hebben zilvertypes een koele roze/blauwige ondertoon in de huid. Goudtypes hebben een warme bruinig/gelige ondertoon. Wil je dit persoonlijk bepalen ga dan eens te raden bij een kleurenstylist.

Hoe kies je edelstenen? Edelstenen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Voor de keuze van de edelstenen laat je je natuurlijk leiden door je persoonlijk voorkeur. Waar je verder op kunt letten of de kleur goed op de huid past. Een advies van een kleurenstylist kan uitkomst bieden. Let ook op de prijs. Een diamant is erg prijzig. Een bergkristal is ook prachtig, maar wel veel goedkoper. Zie ook onze informatie over zirconia's.

Hoe groot kan een sieraad zijn?
Hier zijn geen wetmatigheden over. Veel hangt af van waar jij je prettig bij voelt. In het algemeen staat bij lange mensen een groot sieraad veel mooier dan een klein sieraad. Omgekeerd geldt dit ook voor kleine mensen. Hier komen kleine sieraden beter uit. Leg het accent op mooie lichaamsdelen. Met een sieraad kun je jouw schoonheid accentueren. Heb je mooie handen onderstreep dat dan door een mooie ring. Een ketting komt goed uit bij een lange hals. Heb je een korte nek, draag dan een broche. Lange oorbellen zorgen ervoor dat je nek langer lijkt.

Overdag en ’s avonds
Als algemene regel geldt dat men in de ochtend en middag wat simpele sieraden draagt. Vooral niet te veel. s Avonds mag het wat uitbundiger zijn. Alles heeft natuurlijk te maken met de gelegenheid zelf. Bij avondkleding kan alles frivoler en uitbundiger zijn.

Draag op het strand zo weinig mogelijk sieraden
Sieraden kunnen witte strepen geven, omdat ze daar niet bruin worden. Horloge en kettingen kun je dus beter thuis laten als je van het zonnetje gaat genieten.

Sporten
Tijdens het sporten is het ook af te raden om sieraden te dragen. Je kan ze makkelijk verliezen of het kan gevaarlijke situaties opleveren.

 
Ringmaat

Bekijk hier de ringenHoe bepaal ik mijn  ringmaat?
Neem een ring die u goed past. Let erop dat de ring goed rond is en niet vervormd is. Leg de ring op een liniaal, de diameter van de ring (binnenkant) is uw ringmaat. Ook kunt u het met een schuifmaat opmeten; meet dan de binnenmaat van de ring tot op een 0.5 millimeter nauwkeurig. Dit is de maat die u aangeeft bij de ring van uw keuze. Meest voorkomende maten voor dames is 17 mm en voor de heren 19 mm. Een brede ring voelt strakker aan. Een ring waarbij de binnenzijde is afgerond, voelt ruimer aan.

 
   Copyright © HartenWeb WWW.SIERADENKADO.NL Top