SIERADENKADO - Gouden en zilveren bedels

SIERADEN KADO SHOP                                                                                  Contact  |  Bestellen en betalen  |  Winkelwagentje  |  Aanbieding

   Medaillons   |   Bioregulator      

Menu 
Home
Goud
Zilver
Bedels Nieuw
Hondjes
Speciale sieraden
Pandora-style
Bioregulator
Titanium sieraden
Sieradenboek
Communicatie
Sieraden vlagContact
Favoriet
E-mail
Nieuwsbrief
Print deze pagina
Sieradenkistje met juwelen voor iedere schat
Klanteninfo
Betalen
Wat is.....
Veel gestelde vragen
Leveringsvoorwaarden
Maatinformatie
Sieraden winkelDisclaimer
Privacy
Links
Help

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hier schijnt het geluk bereikbaar !

Onthaasten aan zee

Bergen en Bergen aan Zee liggen ca. 50 km ten Noordwesten van Amsterdam en worden begrensd door duinen, bos, polder en Noordzeestrand. De twee dorpen worden van elkaar gescheiden door een uitgestrekt duingebied van vijf kilometer breed, dat een natuurreservaat is en uitsluitend toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Ten noorden ligt het bosrijke Schoorl en oostelijk van Bergen ligt het vogelrijke weidelandschap.

Strandpaviljoen Bergen aan Zee              Nieuwe buren

Bergen is meer dan 1000 jaar oud. Rondom de Ruïnekerk uit de vijftiende eeuw is de dorpskern ontstaan. Bergen en Bergen aan Zee staan niet alleen bekend om de natuur, maar vooral ook doordat talloze schrijvers er hun inspiratie hebben gevonden. Lucebert, A. Roland Holst, Bilderdijk, Adriaan van Dis, Saskia Noort en Joost Zwagerman zijn slechts enkele namen uit tientallen. Maar ook beeldend kunstenaars hebben er korte of langere tijd vertoefd. Bergen verkreeg in kunstkringen zelfs zoveel invloed dat de naam als aanduiding voor een belangrijke kunststroming uit het begin van de twintigste eeuw werd gebruikt: de Bergense School. Veel van de werken van deze kunstenaars, onder wie Leo Gestel en Charly Toorop worden tentoongesteld op een permanente expositie in museum Kranenburg.
 
Noort de eetclub              De eetclub NoortOok vandaag de dag draagt Bergen nog de eretitel "kunstdorp" door de talrijke galerieën, tentoonstellingen, kunstmarkten, musea en muziekuitvoeringen, zoals bijvoorbeeld in de Ruïnekerk.
Er leven en werken nog altijd veel kunstenaars in Bergen wiens werk in de galerieën te koop is.

Terug naar de kust film routeplanner
              Webcam bergen aan zee.

's Zomers treden allerlei muzikanten op in de Holland Music Sessions, een internationaal muziekfestival van allure. In die tijd vinden ook de kunstmarkten en artistieke markten plaats rondom de Ruïnekerk. Vermaard is ook de zogenaamde Kunsttiendaagse in oktober, een tien dagen durende reeks van veilingen, tentoonstellingen (ook bij de kunstenaars thuis!) en optredens. Het centrum van Bergen wordt gekenmerkt door de vele gezellige terrasjes, restaurants, cafés en een bijzonder winkelaanbod. Vooral ´s zomers, maar ook buiten het hoogseizoen is het er gezellig druk. Bergen biedt naast strandvermaak in Bergen aan Zee en wandel- en fietsplezier in de bossen en duinen ook zwem- en sportfaciliteiten.