SIERADENKADO - Gouden en zilveren bedels
SIERADEN KADO - SHOP                                                   HomeContact  |  Bestellen en betalen  |  Winkelwagentje  |  OP=OP  
Goud   |  Zilver   |  Ashangers  |   Bedels  |  Hondjes  |  Speciale sieraden  |  Bioregulator   |  Medaillons |   SOS-Talisman  
Menu 
Home
Goud
Zilver
Bedels Nieuw
Hondjes
Speciale sieraden
Pandora-style
Bioregulator
Titanium sieraden
Sieradenboek
Communicatie
Contact
Favoriet
E-mail
Nieuwsbrief
Print deze pagina
Sieradenkistje met juwelen voor iedere schat
Klanteninfo
Betalen
Wat is titanium
Veel gestelde vragen
Leveringsvoorwaarden
Maatinformatie
Sieraden winkelDisclaimer
Privacy
Links
Help

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

FAQ

Hier vindt u veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail met uw vraag of opmerking. Wij doen onze uiterste best om op werkdagen uw e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.Ringmaatje

Hoe bepaal ik mijn ringmaat?
Neem een ring die u goed past. Let erop dat de ring goed rond is en niet vervormd is. Leg de ring op een liniaal, de diameter van de ring (binnenkant) is uw ringmaat. Ook kunt u het met een schuifmaat opmeten; meet dan de binnenmaat van de ring tot op een 0.5 millimeter nauwkeurig. Dit is de maat die u aangeeft bij de ring van uw keuze. Meest voorkomende maten voor dames is 17 mm en voor de heren 19 mm. Een brede ring voelt strakker aan.
Een ring waarbij de binnenzijde is afgerond, voelt ruimer aan.

Belangrijke informatie voor ashangers en asbedels

Klik hier voor uitgebreide handleiding voor het vullen van asbedels

Zirkonia

Een zirkonia is een door de mens vervaardigde steen (dus geen edelsteen). Het is een goedkoper alternatief voor diamant. Zirkonia heeft namelijk veel overeenkomende eigenschappen: doorzichtig, kleurloos en een grote hardheid.
Het verschil met diamant is te zien doordat een zirkonia meer kleuren reflecteert dan een diamant.

Collier of ketting lengte meten

Hoe u uw kettinglengte kunt bepalen
 1. Bepaal waar u uw ketting wilt dragen. Tussen uw sleutelbeenderen of hoog of laag op uw borst.
 2. Neem een touwtje en meet de gewenste ketting lengte daarmee op.

ICE

Een ambulancemedewerker heeft twee jaar geleden opgemerkt dat heel dikwijls bij een ongeluk, de slachtoffers een GSM bij zich hebben, maar het urgentiepersoneel weet vaak niet welke persoon te contacteren uit deze grote lijst met telefoonnummers. (is ook op het nieuws geweest). Het zou dus een goed idee zijn een standaardnaam te gebruiken, die overeenstemt met de te contacteren persoon. Hij stelde voor dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam
"ICE" (=In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die moet gecontacteerd worden in geval van nood.

"ICE" IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING.

Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz... Steeds wie ze moeten contacteren.
Als je meerdere nummers wilt opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,...
't Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.

Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM.
Stuur deze informatie door naar zoveel mogelijk personen

 

Plaatsen van fotootjes in een medaillon

Medaillon openen

Esthetiek

Om een ensemble van ketting en hanger goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk geen gouden hanger aan een zilveren ketting te dragen, maar bij goud altijd goud of doublé te kiezen. Verder moet de dikte van de ketting passen bij de grootte van de hanger en het hangeroogje.

Piercings

  Piercing is volgens de dikke van Dale: een lichaamsdeel doorboren met een ringetje, staafje als versiering of om lustgevoelens op te wekken. Wat begon als status symbool bij de Romeinen en Farao's uit Egyptenaren, naar een sieraad in de vorm van een oorbel jaren geleden, naar een shockerende trend in de tijden van de punkers, tot een redelijk geaccepteerd versierinkje in onze tijd.Maten Piercing

   Op zich is dit helemaal waar, maar eigenlijk zit er achter piercen een veel groter verhaal, er zijn meer (onbewuste) redenen waarom mensen piercings nemen.
Opvallen, shockeren, laten zien dat je durft, dat je anders bent dan de rest, je status laten zien.

   Let op, laat alleen sieraden van titanium, niobium of goud zetten, en nooit van chirurgisch staal, ook niet als het van "hoogwaardige" kwaliteit is, tenzij de nikkelafgifte lager dan 0,05% Mu per cm2 per week is.

Het onderhoud aan sieraden

Sieraden zijn er om gedragen te worden. Alleen dan onderstrepen ze de persoonlijke stijl en smaak van de draagster en gaan ze leven. In het dragen verliezen sommige sieraden iets van hun schittering, terwijl andere er juist van gaan glanzen. Ringen en armbanden zijn bijvoorbeeld krasgevoeliger dan colliers en broches. Sieraden hebben zorg nodig om schoon en mooi te blijven. Eenvoudige handelingen die een sieraad weer als nieuw laten schitteren:

Goud en Zilver
Gouden sieraden blijven mooi als ze af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) gaan. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek. Zilveren sieraden kunnen op dezelfde manier worden behandeld als gouden sieraden. Zilver kan, door zwavelverbindingen - makkelijk zwart worden. Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor.


Diamant
Diamanten sieraden kunnen dof worden door huidvet, zeep, boter of olie. Ze verliezen zo hun glans, terwijl juist die schittering, dat oneindige spel van licht, diamant zo onweerstaanbaar maakt. Daarom moet een diamant gemiddeld een keer per maand worden gereinigd. Het reinigen kan op een aantal manieren. Maak in een kommetje een warm sopje met zacht, vloeibaar afwasmiddel. Borstel de diamant hierin voorzichtig schoon met een tandenborstel. Leg hem daarna in een zeef en spoel hem onder warm, stromend water af. Dep hem tot slot droog met een zachte, niet pluizende doek.
Een ander huishoudmiddeltje om een diamant weer te laten schitteren is een mengel van ammoniak en water. Maak een oplossing van gelijke hoeveelheden koud water en ammoniak. Leg de diamant hierin en laat hem een half uur weken. Haal het sieraad er dan uit en klop voorzichtig met een borsteltje zacht op en laat de diamant, zonder na te spoelen, op een stuk papier drogen.


Andere edelstenen
Sieraden met edel- en kleurstenen zijn gevoelig voor verschillende soorten zeep en parfums. Ook te fel zonlicht kan een nadelig effect hebben op sommige kleurstenen. Kleurstenen knappen zichtbaar op van een lauw zeepsopje. Borstel de sieraden hierin voorzichtig schoon, spoel ze af en droog ze met een zachte, niet pluizende doek.


Parels
Parels leven op als ze zoveel mogelijk op de huid worden gedragen. Huidvet beschermd de parel en verhoogt de glans; het lijkt alsof ze er door worden gepolijst. Helaas zijn er ook stoffen die de typische, zachte parelglans verminderen. Zuren zijn hier een voorbeeld van, maar ook transpiratie, cosmetica, haarlak en parfum. Wanneer parels van tijd tot tijd met een vochtige doek (alleen water, nooit een chemisch wasmiddel) worden behandeld glanzen ze weer als vanouds.

Handige tips !
Draag geen sieraden bij huishoudelijke of ruw werk en bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen door bepaalde schoonmaakmiddelen (chloor/zout) en door hard stoten. Daarnaast bestaat de kans de sieraden te verliezen.

Stel uw sieraden niet bloot aan te fel zonlicht. Parels en kleurstenen kunnen daardoor verkleuren.

Make-up, haarlak en parfums bevatten stoffen die, als ze in aanraking komen met de goudlegeringen, vlekken kunnen veroorzaken op huid en kleding.

Laat uw sieraden tenminste een keer per jaar door een edelsmid of juwelier nakijken. Hij controleert het sieraad op losse zettingen en tekenen van slijtage. Meestal krijgt het sieraad dan gelijk een professionele schoonmaakbeurt.

Waarom wordt zilver soms zwart en wat kan ik er aan doen? 
Zilver is een materiaal dat erg gevoelig is voor allerlei invloeden van buitenaf. Het is soms moeilijk te na te gaan wat de oorzaak is dat zilver soms zwart wordt. Oorzaken kunnen onder andere zijn de omgeving, uw lichamelijke gesteldheid, eetgewoonten en medicijngebruik. In de atmosfeer zitten zwavelverbindingen. Hoewel de oplossing van zwavel in de lucht gering is, blijkt het toch genoeg om voer langere tijd een reactie aan te gaan met zilver. Daardoor ontstaat zilversulfide, een lelijk zwart laagje op zilveren voorwerpen. Zet je het zilveren voorwerp in een bakje met warm water, soda en aluminiumfolie, dan verdwijnt de aanslag weer.

Hoe kunnen zilveren sieraden in een bakje met aluminiumfolie, soda en water schoon worden?
 Het folie geeft elektronen af aan andere stoffen. Dat voel je ook als je een stuk folie tegen een vulling aanhoudt. Dan loopt er een elektrisch stroompje van de folie naar je kies en dat doet pijn. Waar een stroom heen gaat, moet er ook iets terug. Het zilver neemt de elektronen op en stoot de sulfide af, dat vervolgens in de folie trekt. Voeg je soda toe, dan wordt het water zuurder, wat het proces weer vergemakkelijkt.

Sodawater met aluminiumfolie
De truc met sodawater en aluminiumfolie is niet alleen handig, maar ook erg voordelig:
1. Neem een emmer of kom die groot genoeg is voor je zilverwerk.
2. Doe er een handvol soda in.
3. Leg er proppen aluminiumfolie op.
4. Vul de emmer of kom met warm water.
5. Doe het zilverwerk erin.
6. Wacht tot het bruisen stopt en haal het zilver eruit.
7. Spoel het zilver met schoon water af.
8. Droog tenslotte de zilveren spullen.

Zorg ervoor dat de voorwerpen de aluminiumfolie raken en volledig onder water staan. De chemische reactie doet vervolgens haar werk. In plaats van soda kan je één eetlepel zout per liter gebruiken. Gebruik het niet voor dure en waardevolle juwelen, maar laat dat over aan de professioneel. Zweetresten kunnen namelijk reageren en zwarte spikkels veroorzaken.

Als het voorwerp ook nog een ander soort materiaal bevat, moet je wel even uitkijken. Edelstenen in sieraden kunnen bijvoorbeeld niet altijd even goed tegen schoonmaakmiddelen.